onsdag 7 juni 2017

Sommar 2017: Charta 77

Sommaren är här, många band drar ut och lirar under den här perioden, därför kör vi en sommarspecial här där ett gäng band får berätta om sina sommarplaner. Först ut är Charta 77 som inte behöver någon större presentation. Per Granberg svarade på frågorna. 

1. Ni kan väl börja med en bandpresentation?

Jag vad ska vi börja. Charta 77 är numera lite lösare i fogarna än vad vi varit, men för att göra det enkelt betår vi idag av en kärna vilka just nu jobbar med inspelningen av ett nytt album. Det är:  Per Granberg - Sång, gitarr, Teijo Granberg - Trummor, Erik Ullvin - Keyboards. Live fyller vi på med: Stefan Enger - Bas och Janne Olsson - Gitarr.

2. Vad har ni på gång under sommaren 2017? 

Vi fortsätter att spela in låtar till ett nytt album som förhoppningsvis ser dagens ljus i höst, sen gör vi 4 spelningar varav 3 festivaler:

14 Juli Falkenberg - Downtown Rockbar (Fri Entre)
15 Juli Kristianstad Rockfest,
28 Juli Bollnäs - Karlslundsfestivalen
29 Juli Östersund - Storsjöyran

samt att vi i slutet på september ska göra två gigs på Island
28 Sept Akureyri (ISL) - Greune Hatturinn
30 Sept Reykjavik (ISL) - Gaukurinn

3. Vad kan man förvänta sig när ni lirar? 

En blandning med lite akustiskt mera elektriskt och väldigt dynamiskt, men framförallt att vi och du som lyssnare ska ha skoj.

4. Vad tycker ni om dagens svenska punkscen? Några band man bör kolla upp? 

Känns som om svensk punkscen är mer progressiv och intressant 2017 än på många år. Vi har gjort ett antal spelningar tillsammans med många bra och nyskapande band. Känns som om Malmö är ett av sveriges intressantaste punkfästen idag.

Charta 77 hittar ni här: [Facebook] [Hemsida]