fredag 30 juni 2017

Sommar 2017: Grebol

1. Ni kan väl börja med en bandpresentation? 

Grebol är Lasse och Mattis på gitarr, Jonnie på bas, Jonte på trummor och Tommy på sång. Bandet startade som en rolig grej 2015 där Mattis och Jonnie började slamra omkring ensamma i repan och när de väl hade lärt sig några låtar gick det inte att hålla Tommy utanför. Lasse har vi sedan hårdhänt tvingat att vara med och Jonte har vi i princip lurat in i bandet. Vi släppte mini-albumet ”Fyrtio års slit” i oktober förra året på PST Records, och i våras släppte vi en Split 12” med baskiska Orreaga 778 på spanska skivbolaget Mendeku Diskak.

2. Vad har ni på gång under sommaren 2017? 

Vi skriver nytt just nu och ska väl förhoppningsvis få klart några låtar att spela in till hösten eller vintern. Men nu direkt efter sommaren medverkar vi på en 7”:a som kommer att följa med femte numret av tidningen Turist i tillvaron. Vår låt ”Ingen ska med” var den allra första låten vi skrev så det är kul att den nu hamnar på en skiva


3. Vad kan man förvänta sig när ni lirar? 

Stök och stoj, tre ackord och hårdhänt skrål. Jag menar, vi är ju fem jävligt hårda killar.

4. Vad tycker ni om dagens svenska punkscen? Några band man bör kolla upp? 
Scenliket lever! Finns mängder med bra band, kolla in Nya Given från Norrköping, Posso Kongro från Örebro och Avgå! från Stockholm om ni inte gjort det. Bra folk och grym musik!

5. Ordet är fritt...

Köp musik och gå på spelningar. Stöd scenen!