torsdag 1 juni 2017

Intervju: Dissober


Det första bandet att intervjuas på den här bloggen blir 90-tals gänget Dissober som sedan några år åter är igång. Deras old-school käng har ekat i mina högtalare sen jag hörde dom första gången på en Really Fast-samling. Dahlberg svarar på frågorna ställda av Micke

1. Dissober, kan ett namn bli mer 90-tal? Ge oss en presentation av bandet och medlemmarna.
 

Dissober är ett råpunk, kängband, som lirade mellan 92-98 och som drog igång igen 2013. Vi vandrar i tidiga Discharge och Anti cimex fotspår kan man säga. Bandet består idag av Adam Davies - Sång, Fredda - Bas, Dahlberg - Gitarr, Mathias - Trummor.

2. Ni var aktiva mellan 1992-1998, vad fick er att lägga av då? Och vad fick er att börja lira igen 2013? 

Vi la nog aldrig av utan bandet somnade in,intresset sjönk nog eftersom de flesta även lirade i andra band som tog tid och man hade annat som också tog tid.

Vi började igen eftersom jag och Fredda blivit sugna att lira och många frågat under årens lopp om vi vill spela på olika spelningar och fester, vi blev ju tillfrågade att lira på Jonas (Diskonto) 40-års fest men tyvärr fick vi inte ihop bandet till dess men då började vi bli sugna, så året efter det började vi repa. Forsberg ville inte vara med eftersom han har fullt upp med Bombs of Hades men vi hittade Mathias som funkade skitbra i bandet! Efter 2 år slutade Micke för han hade inte  tid att repa/göra spelningar så  då tog vi in Adam Davies från Utplånad som lagt av strax innan. 

3. 1998 släppte ni en split med Downward Spiral, var loppet kört, jag menar deras låt When Tomorrow Comes är ju trots allt en av världens bästa låtar? 

Har inget minne av hur Downward Spiral sidan lät, har för mig att den inte var så bra, Dissober sidan däremot är ju skitbra och bland de bästa vi gjort!


4. Vilka andra band har ni spelat i? 

Dahlberg- Martial Mosh, Fredda - Irritation, MBE. Adam - Utplånad, Mathias - Krupp,  Art Of Disclaim , finns ju fler band vi lirat i som aldrig gjort inspelningar o knappt gigs heller


5. Ni släppte er fullängdare 1994 på Distortion Records, då kommer den obligatoriska frågan, hur fungerade samarbetet? 

Överlag ok, vi skickade materialet till Bodemalm  och han gav ut det, sen ville han inte släppa nästa inspelning vi gjorde, så de låtarna  kom på split ep'n -98 och Outcasts of sobriety Ep'n 2008


6. Det här blir en återkommande fråga till alla intervjuoffer. Vad tycker du om Jag Minns Min Punk? Vad är det bästa och vad skulle kunna bli bättre? 

Kul med en grupp för alla gamla och  nya bekantskaper som man får kontakt med både i gruppen och på spelningar. Skulle kanske behövs nått nytt som håller liv i gruppen, snart har vi väl ragordnat alla skivor och tyckt till om dem, även om det varit kul, har tyvärr inget eget förslag


7. Vad har ni för planer framöver när det gäller Dissober? 

Vi har legat lågt ett tag men ska köra igång igen, så lite roliga spelningar med andra bra band är välkommet! Vi har ju spelat in nya låtar så om nån vill släppa det snart hör gärna av er. Sen har det ju varit tal om att spela utomlands men inget är klart i nuläget.


8. Om du vill tillägga något är det bara köra på. Kör på i samma andra i framtiden! 

Sober life... No Way!


FACEBOOK
SOUNDCLOUD